ringen
De Olympische vlag werd officieel door het Internationaal Olympisch Comité ingevoerd in 1914. De vlag was eigenlijk ontworpen voor de Spelen van 1916 in Berlijn, maar omdat deze vanwege de Eerste Wereldoorlog niet plaatsvond, werd de vlag pas zes jaar later voor het eerst gehesen, tijdens de Olympische Zomerspelen 1920 in Antwerpen
De vlag is ontworpen door Pierre de Coubertin het is een witte vlag met daarop het in 1913 door hem ontworpen symbool van vijf in elkaar grijpende ringen van verschillende kleuren (blauw, zwart, rood, geel en groen). Het Internationaal Olympisch Comité zegt dat de 5 ringen voor de 5 werelddeel staan.
De vijf ringen symboliseren ook passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit
dit is zijn de Olympische ringen:

vlam
De olympische vlam is een vuur dat ontstoken wordt tijdens de openingsceremonie van Olympische Spelen en blijft branden tijdens de gehele duur van de Spelen tot het tijdens de slotceremonie gedoofd wordt.
Het vuur is afkomstig uit Olympia - de plaats van de antieke Spelen in Griekenland - waar men een fakkel heeft ontstoken door tijdens een ceremonie het zonlicht met spiegels op de fakkel te concentreren. Daarna wordt deze fakkel door een estafetteloop (maar gedeeltelijk ook met snellere vervoermiddelen) via een groot aantal landen naar het stadion van de Spelen gebracht, de laatste had geluk en mocht de Olympische vlam ontsteken.
De eerste Spelen waar de olympische vlam brandde waren die van de IX olympiade in 1928 te Amsterdam, toen
vond er nog geen estafette plaats. Dit gebeurde voor het eerst bij de Spelen van 1936 te Berlijn.
Bij de Paralympische Spelen brandt de paralympische vlam.
